Tio tankar i huvet – men ingenting på pappret

Tio tankar i huvet men inget på pappretBoken ”Tio tankar i huvet, men ingenting på pappret” är en bok för ungdomar om ADHD med både teori och praktiska råd. Boken är skriven på ett språk som gör den enkel att läsa, inte bara för ungdomar, utan också för föräldrar, syskon och fackfolk som önskar en snabb och enkel introduktion i ett annars stort och komplicerat ämne. Boken används av skolpsykologer, kuratorer och ungdomsmottagningar, och rekommenderas till föräldrar vars barn/ungdom nyligen fått en ADHD-diagnos.Boken är skriven av den norska författarinnan Lisbeth Iglum Rönhovde, illustrerad av André Jensen.

ISBN 978-82-997375-4-8

Tål mina TICS, tack!

Tål mina tics, tack!Vad är egentligen tics? Kan man minska sina tics och stress? Kan man klara sig bra själv om man har TS?

Dessa och fler frågor får du svar på i boken ”Tål mina TICS, tack!” En bra bok för den som själv har diagnosen men också för vänner och släktingar, lärare och andra personalgrupper som kommer i kontakt med barn och unga.

Författarinna är Lisbeth Iglum Rönhovde, och de fina illustrationerna av den unge André Jensen! Den norske föreläsaren och författaren Pelle Sandstrak ”Mr.Tourette” har medverkat och rekommenderar boken varmt!

ISBN 978-82-997375-6-2

Sociala Antenner

De flesta ungdomar känner sig ibland annorlunda. Det gör också ungdomar med AST, autismspektrumtillstånd. På många sätt både tänker och är de annorlunda, vilket kan skapa missförstånd i kontakten med andra. Boken “Sociala antenner – att förstå vad andra tänker och känner” är en handbok för ungdomar om AST.“Jag tyckte att boken var väldigt fint upplagd med ett bra och lättförståeligt språk.” Alexandra 17 år

Boken är utgiven i Sverige med stöd från Stiftelsen Autism samt från Riksförbundet Attention.

Pris: 243:- inkl. moms,

ISBN 978-82-93245-05-6

Tätt intill – hela dagen!

Tätt intill - hela dagen!”Tätt intill – hela dagen. Handbok för elevassistenter i skolan”, en handbok för varje elevassistent att äga! Men också en praktisk hjälp för rektorn att sätta i handen på en ny elevassistent. Boken är skriven av specialpedagog Marit Kronen, vars karriär i skolans värld startade just som elevassistent säger: ”Detta är boken jag hade önskat mig som ny elevassistent en gång i mitten av nittiotalet.”

ISBN 978-82-93245-00-1

Bokbeställning

Ange antal av den bok eller de böcker du vill beställa: