Ny baskurs i Neurofeedback, Othmer’s metod i Malmö april 2019!

Intresset för vår första kurs på svenska i neurofeedback var stort! 34 nya neurofeedback-terapeuter utbildades, och nu planerar vi vår nästa kurs samt också nästa steg; en avancerad kurs. Trenderna visar att efterfrågan på metoden ökar, fler och fler vill ha neurofeedback som ett nytt ”verktyg” i sin praktik!

Vår fem-dagars grundkurs ger dig den kunskap Du behöver för att  komma igång med neurofeedback direkt.

Efter genomförd grundkurs har Du möjlighet att köpa utrustning, och Du är välkommen att kontakta oss i förväg för information om den prestanda programmet kräver av din dator.

Good Morning Hotel
Stadiongatan 41
217 62 Malmö

Schema (preliminär)

Baskurs i neurofeedback – program:
Malmö den 8 – 12 april 2019

Programmet pågår varje dag kl 08.30 – 16.30.  Fredag kan man sluta lite tidigare med tanke på hemresa tåg/flyg. Kursen är avsedd att lära ut metoden, varför stor vikt läggs på praktiska övningar, där vi tränar neurofeedback två och två, och sedan i grupp diskuterar utfall och vidare planering. Metoden är symptom-baserad – inte diagnos-baserad – och syftar till  att få en bättre självreglering av hjärnan. Man bör ha någon form av medicinsk/terapeutisk bakgrund för att kunna tillgodogöra sig innehållet i kursen. Detta också för att säkra ett framgångsrikt och säkert utövande i framtiden.

Dag 1.
Förmiddag:
Introduktion till neurofeedback
System och elektrodplaceringar

Eftermiddag:
Signal processing
QIK-test, Symptomtracking
Introduktion neurofeedback

Dag 2.
Fm:
Första sessionen och startplaceringar.
2-kanal ILF HD
Demonstration av en session med efterföljande diskussion i små grupper;
Neurofeedback-träning 1.

Arousal, aktivering och träningsfrekvens
Neurofeedback-träning 2

Dag 3.
Dysregulations, lokala dysfunktioner;
Symptomtracking 2. Neurofeedback-träning 3 och diskussion i små grupper.

Symptomprofiler
Neurofeedbackträning 4 och diskussion i små grupper.

Dag 4.
Symptomprofiler forts.
Symptomtracking 3.
Neurofeedback-träning 5.

Em:
Inlärda rädslor och andra beteenden/vanor.
Artefakter i EEG-signal.
Neurofeedback-träning 6.

Dag 5.
Intervju och behandlingsplan
Test och kommunikation av resultat.
Diskussion i små grupper.

Em:
Test/examen och utvärdering av kursen.
Exempel på komplett behandling.
Qik-test 2.
Vad blir nästa steg för att utvecklas inom neurofeedback?

Efter baskursen och avklarad test, har Du tillräckliga kunskaper för att börja arbeta med metoden. Vi rekommenderar att Du ansluter till EEGInfo´s Forum på nätet, samt håller kontakt med det nätverk som finns för att hålla dig uppdaterad. Vi ser också att deltagande i EEGInfo´s fortsättningskurser är en viktig del i att bli en duktig behandlare.

Kursledare/utbildare:

Erlend Solberg – neurofeedback terapeut som tillsammans med sin hustru dr Bodil Solberg, driver sin klinik Barn og unges potensiale i Tvedestrand, Norge sedan 2006. Erlend är skandinaviens mest erfarne terapeut i neurofeedback, Othmer’s metod.

Gunilla Radu – neurofeedback terapeut, verksam i Tränahjärnan&klaraskolan AB sedan 2009Gunilla Radu

Kurskostnad

SEK 15 500:- exkl moms (med reservation för framtida kursförändringar ) Vi skickar en faktura på anmälningsavgiften SEK 800:- när vi fått din anmälan.

I priset ingår kursmaterial, lunch, för- och eftermiddagsfika alla dagar.

För mer information och/eller anmälan till kursen, maila:  info@klaraskolan.nu

Avbokningspolicy

Vi vill erbjuda en hög kvalité på våra kurser. varför vi sätter hög prioritet på att förbereda oss inför ditt deltagande. Av den anledningen behöver vi i god tid veta att Du kommer. Avbokning gjord upp till 40 dagar före kursstart kan göras utan kostnad, med undantag för anmälningsavgiften som inte återbetalas. Avbokningar gjorda mellan 7 till 40 dagar före kursstart innebär att 50% av kursavgiften måste betalas. Om avbokning görs med mindre än 7 dagars varsel, måste hela kursavgiften betalas. Avbokning ska ske skriftligt till info@klaraskolan.nu och blir giltig efter vår bekräftelse. Ca 8 veckor före kursstart skickar vi faktura på resterande belopp.

Boka kurs

0 + 7 = ?