OBS: Ändrat datum för vår Grundkurs i Neurofeedback! Nytt datum 19 – 23 mars 2020, Malmö

Vi har flyttat fram vår grundkurs i Neurofeedback till den 19 – 23 mars 2020. Detta  på grund av att efterfrågan på metoden och på kurserna ökar,  vilket vi naturligtvis gläder oss åt! Fler och fler vill ha Neurofeedback som ett nytt ”verktyg” i sin praktik, och efter en kurs hos den fina kliniken WONSA  (World Of No Sexual Abuse) i Stockholm i slutet på augusti, och sedan i Rumänien för att introducera metoden där i ett EU-projekt tillsammans med NeuroWellness, behöver våra utbildare en paus! Detta eftersom samtliga av oss driver egen praktik med patienter som förväntar sig att vi finns där.

Vår fem-dagars grundkurs ger dig den kunskap Du behöver för att  komma igång med neurofeedback direkt. Anmäl ditt intresse per mail – eller boka kursen direkt i vårt formulär på denna sida.

Observera att kursdatum av olika anledningar kan ändras, något som vi i så fall meddelar dig personligen och så snart det är möjligt.

Efter genomförd grundkurs har Du möjlighet att köpa utrustning, och Du är välkommen att kontakta oss i förväg för information om den prestanda programmet kräver av din dator.

Good Morning Hotel
Stadiongatan 41
217 62 Malmö

Schema (preliminär)

Baskurs i neurofeedback – program:
Malmö 19 – 23 mars 2020

Programmet pågår varje dag kl 08.30 – 16.30.  Fredag till kl 15.00 med tanke på hemresa tåg/flyg. Kursen är avsedd att lära ut metoden, varför stor vikt läggs på praktiska övningar, där vi tränar neurofeedback två och två, och sedan i grupp diskuterar utfall och vidare planering. Metoden är baserad på symptom – inte diagnos – och syftar till  att få en bättre självreglering av hjärnan. Man bör ha någon form av medicinsk/terapeutisk bakgrund för att kunna tillgodogöra sig innehållet i kursen. Detta också för att säkra ett framgångsrikt och säkert utövande i framtiden.

Dag 1.
Introduktion till neurofeedback
System och elektrodplaceringar/praktik

Signal processing
QIK-test, Symptomtracking/praktik

Dag 2.
Startplaceringar/praktik
2-kanal ILF HD
Demonstration av en session, diskussion/reflektion i små grupper
Neurofeedback-träning

Arousal, aktivering och träningsfrekvens

Dag 3.
Förmiddag :
Dysregulations, lokala dysfunktioner;
Symptomtracking 2.                                                                                                                                                                                        Neurofeedback-träning  och diskussion/reflektion

Symptomprofiler
Neurofeedback-träning  och diskussion/reflektion

Dag 4.
Symptomprofiler forts.
Symptomtracking 3

Eftermiddag:
Inlärda rädslor och andra beteenden/vanor
Artefakter i EEG-signal.

Dag 5.
Intervju och behandlingsplan
Test och kommunikation av resultat.
Ytterligare neurofeedback-träning

Eftermiddag:
Test/examen och utvärdering av kursen
Exempel på komplett behandling
Qik-test 2.
Vad blir nästa steg för att utvecklas inom neurofeedback?

Efter baskursen och avklarad test, har Du tillräckliga kunskaper för att börja arbeta med metoden. Vi rekommenderar att Du ansluter till EEGInfo´s Forum på nätet, samt håller kontakt med det nätverk som finns för att hålla dig uppdaterad. Vi ser också att deltagande i EEGInfo´s fortsättningskurser är en viktig del i att bli en duktig behandlare.

Kursledare/utbildare:

Erlend Solberg – neurofeedback terapeut som tillsammans med sin hustru dr Bodil Solberg, driver sin klinik Barn og unges potensiale i Tvedestrand, Norge sedan 2006. Erlend är skandinaviens mest erfarne terapeut i neurofeedback, Othmer’s metod.

Gunilla Radu – neurofeedback terapeut, verksam i Tränahjärnan&klaraskolan AB sedan 2009. Numera VD för Nordic Center of Neurofeedback AB.

Gunilla Radu

Pris

SEK 16 300:- exkl moms (med reservation för framtida kursförändringar ) Så snart vi fått din anmälan,  skickar vi en bekräftelse samt en faktura på anmälningsavgiften SEK 800:-. Om Du inte får någon bekräftelse – vänligen hör av dig till oss!

I priset ingår kursmaterial, lunch, för- och eftermiddagsfika alla dagar. Vi tillhandahåller allt material (datorer etc, ) som behövs för kursens genomförande. Vi erbjuder också kostnadsfri installering av programvaran i din dator vid köp av utrustning.

För mer information och/eller anmälan till kursen, maila:  info@klaraskolan.nu

Avbokningspolicy

Vi vill erbjuda en hög kvalité på våra kurser. varför vi sätter hög prioritet på att förbereda oss inför ditt deltagande. Av den anledningen behöver vi i god tid veta att Du kommer. Avbokning gjord upp till 40 dagar före kursstart kan göras utan kostnad, med undantag för anmälningsavgiften som inte återbetalas. Avbokningar gjorda mellan 7 till 40 dagar före kursstart innebär att 50% av kursavgiften måste betalas. Om avbokning görs med mindre än 7 dagars varsel, måste hela kursavgiften betalas. Avbokning ska ske skriftligt till info@klaraskolan.nu och blir giltig efter vår bekräftelse. Ca 8 veckor före kursstart skickar vi faktura på resterande belopp.

Boka kurs

7 + 1 = ?