Det finns ORD bakom bokstäverna

Boken går nu att beställa! Maila till klaraskolan@gmail.com och ange antal exemplar, namn, leverans- och faktura-adress.

Pris: 243:- inkl moms (porto tillkommer)

”Det finns ORD bakom bokstäverna!”

Boklansering av den nya handboken för unga om dyslexi, skriven av norska specialpedagogen Lisbeth Iglum Rönhovde och Åsne Midtbö Aas, dyslexiförbundet Norge.

Torsdagen den 6 september 2018 klockan 15.00 på Malmö Folkhögskola, Trindyxegatan 21. Medverkar gör författarinnan Lisbeth Iglum, vår duktige illustratör Mads-Johan Ögaard och översättare Gunilla Radu.

Det blir filmvisning av Mads internationellt prisbelönta kortfilm ”I am dyslexic” varvat med mingel och bubbel! Alla är välkomna!

Konferens Neurofeedback i Malmö!

Vi upprepar förra årets lyckade konferens för redan utbildade neurofeedback-terapeuter i Skandinavien! Har Du genomgått minst baskursen i Othmer´s metod är Du välkommen att anmäla dig till konferensen.
Använd kontaktformuläret på sista sidan här, eller skicka ett mail till klaraskolan@gmail.com
Tid: 30 – 31 augusti i Malmö
Vi börjar och slutar med lunch.
Pris: SEK 1 800:- (moms och lunch tillkommer)

Internationellt seminarium i Tvedestrand, Norge!

Internationellt seminarium på Solberg gård i Tvedestrand

Nätverket inom neurofeedback växer! Deltagare från både Norge och Sverige strålade under helgen samman på Solberg gård i Tvedestrand för att följa ett stort internationellt seminarium i Los Angeles; Advanced Clinical Summit 2018.

Vi som är upptagna med att träna hjärnan till bättre funktion ser till att ständigt vara uppdaterade med det allra senaste inom den nya framtidsteknologin. Här presenterades det allra senaste inom tekniska och kliniska framsteg samt det senaste inom neurovetenskaplig forskning.

Avancerad konferensteknik gjorde detta möjligt så att vi kunde följa kursen från EEGInfo i Los Angeles live via internetstreaming.

Konferensen varade i tre dagar, från morgon till sen eftermiddag, och vi blev känt med många celebriteter från hela världen inom området neurofeedback.

Tack vare värdparet Dr Bodil och nf-terapeut Erlend Solberg blev denna helg dessutom ett fint tillfälle för hygglig samvaro och närverksbyggande.

http://www.eeginfo.com/courses/clinical-summit.jsp

www.eeginfo.com

Vad är neurofeedback:

https://www.youtube.com/watch?v=t6XeCwFQrCA

Vad kan neurofeedback hjälpa:

https://www.youtube.com/user/othmerk

Kurs i neurofeedback!

Baskurs i neurofeedback, Othmer’s metod i Malmö 1-5 oktober 2018.

Plats: Good Morning Hotel, Stadiongatan 41, Malmö

Kursledare/utbildare:

Erlend Solberg – neurofeedback terapeut som tillsammans med sin hustru psykiater Bodil Solberg, driver sin klinik Barn og unges potensiale i Tvedestrand, Norge sedan 2006

Gunilla Radu – neurofeedback terapeut, verksam i Tränahjärnan&klaraskolan AB sedan 2009

Kurskostnad: SEK 14 800:- exkl moms ( i priset ingår kursmaterial, lunch, för- och eftermiddagsfika)

För mer information och/eller anmälan till kursen, maila:  info@klaraskolan.nu

 

Om neurofeedback och ångestsyndrom

I månadens nummer, nr 3 2017, av Svenska ångestsyndromsällskapets tidskrift, finns två artiklar om neurofeedback. Tidskriften har ingen nätupplaga, men här kommer en bild som förhoppningsvis går att läsa.

ÅSS – neurofeedback

Neurofeedback-konferens i Malmö 5-6 oktober 2017

Mer än 25 terapeuter från hela Skandinavien har redan bokat sig för denna konferens.

Mejla info@klaraskolan.nu för mer information och anmälan!

Positiva förändringar efter neurofeedback!

Så här skriver en förälder till ett barn på mellanstadiet efter neurofeedback-träning:

”…..nu har det fungerat väl i skolan i en hel MÅNAD! Han kan lyssna in andra, vara i klassrummet och jobba, och ta mer ansvar, räcka upp handen osv. Vi tolkar det alltså inte som en tillfällig förbättring.

Många lärare som undervisar klassen har vänt sig till hans mentor och kommenterat en tydlig förändring. Helt otroligt! Helheten har förbättrats, med bättre uthållighet och att han kan komma till ro i klassrummet.

Hans tidigare oförmåga att hejda impulser att prata rakt ut, har även det blivit bättre.Det sammanföll med att man i skolan skapade än tydligare struktur, något som vi menar är oerhört viktigt. Men det är inte bara det. Jag är helt säker på att det måste hänga ihop med att han genomgått neurofeedback. Det har ju inte funkat på sex år, varför skulle det förbättras så avsevärt just nu?!”

Lisbeth Iglum Rönhovde

”Om de bara kunde skärpa sig!”

Lisbeth Iglum Rönhovde”Om de bara kunde skärpa sig!” är titeln på Lisbeth Iglum Rönhovdes första bok om barn och unga med npf – neuropsykiatriska funktionsnedsättningar – som kom ut i Sverige 2006.
Norska Lisbeth är specialpedagog, författare till ett stort antal böcker och en efterfrågad föreläsare både utomlands och i hemlandet.

I november gästar hon Skåne och föreläser i Hässleholm och Malmö för – i första hand – skolpersonal, om hur vi kan hjälpa våra barn och ungdomar att klara skolan när ADHD, Tourette eller annat ställer hinder i vägen för inlärningen.

För mer info samt anmälan till Lisbeth’s föreläsningar:

http://www.avmediaskane.se/Kurser-Traeffar-2.php#.VgPG1svtmko

https://www.facebook.com/events/397495367116887/

Det går också bra att maila till info@klaraskolan.nu

mobil 0708 – 30 21 70

Vetenskapsradions granskning av läkemedel och ADHD

”Hallå ! Vetenskapsradion! Gör ert jobb och förmedla all viktig vetenskap som kan föra mänskligheten framåt istället för att fokusera på kunskapsluckor och överdrivet utmanande rubriker i syfte att få många klick på nätet.”

citat fr artikeln Du kan läsa i sin helhet på http://adhdawareness.se/2015/09/angaende-vetenskapasradions-pagaende-granskning-av-lakemedel-for-ahdh/