Neurofeedback till barn i dansk kommun

Konferens neurofeedback – program:

Konferens neurofeedback 30-31/8 i Malmö!
Nu ser vi fram emot att träffas, ca 20 neurofeedback-terapeuter från Norge, Sverige, Danmark och Finland är nu anmälda för att diskutera och dela erfarenheter om metoden. Första dagens program:

Torsdag 30/8
11.15 – 12.30 Lunch i restaurang Chilla & P i Medeon Science Park
12.30 – 13.30 Samling i konferenslokalen vån 2
Varje deltagare gör sedan en kort presentation av sig själv och sin ”relation” till neurofeedback. Max 1 minut per
person!
14.00 ”Kan neurofeedback hjälpa hjärnan?” första svenska boken om Neurofeedback: Anna Gerge
geren presentation av boken.
14.30 – 15.00 Neurofeedback och PTSD, emotionell reaktivitet och developmental trauma
15.00 – 15-30 eftermiddagskaffe med frukt
15.30 – 16.30 Henning och Jette Myglegaard, EEGInstitute.dk, berättar om sin verksamhet samt hur de möjliggör
neurofeedback i behandling av människor i utanförskap.
16.30 – 17.30 Diskussioner

Fredag 31/8 kommer att innehålla bl.a:
– info från Clincal Summit i Los Angeles i våras
– vilka internationella forum använder vi för att få mer kunskap?
– barn med tillknytnings- och utvecklingstrauma
– tekniska frågor runt programvaran
….och sist men inte minst: öppet för frågor och diskussion.
Konferensen avslutas med gemensam lunch ca klockan 12.
Välkomna!

Det finns ORD bakom bokstäverna

Boken går nu att beställa! Maila till klaraskolan@gmail.com och ange antal exemplar, namn, leverans- och faktura-adress.

Pris: 243:- inkl moms (porto tillkommer)

”Det finns ORD bakom bokstäverna!”

Boklansering av den nya handboken för unga om dyslexi, skriven av norska specialpedagogen Lisbeth Iglum Rönhovde och Åsne Midtbö Aas, dyslexiförbundet Norge.

Torsdagen den 6 september 2018 klockan 15.00 på Malmö Folkhögskola, Trindyxegatan 21. Medverkar gör författarinnan Lisbeth Iglum, vår duktige illustratör Mads-Johan Ögaard och översättare Gunilla Radu.

Det blir filmvisning av Mads internationellt prisbelönta kortfilm ”I am dyslexic” varvat med mingel och bubbel! Alla är välkomna!

Konferens Neurofeedback i Malmö!

Vi upprepar förra årets lyckade konferens för redan utbildade neurofeedback-terapeuter i Skandinavien! Har Du genomgått minst baskursen i Othmer´s metod är Du välkommen att anmäla dig till konferensen.
Använd kontaktformuläret på sista sidan här, eller skicka ett mail till klaraskolan@gmail.com
Tid: 30 – 31 augusti i Malmö
Vi börjar och slutar med lunch.
Pris: SEK 1 800:- (moms och lunch tillkommer)

Internationellt seminarium i Tvedestrand, Norge!

Internationellt seminarium på Solberg gård i Tvedestrand

Nätverket inom neurofeedback växer! Deltagare från både Norge och Sverige strålade under helgen samman på Solberg gård i Tvedestrand för att följa ett stort internationellt seminarium i Los Angeles; Advanced Clinical Summit 2018.

Vi som är upptagna med att träna hjärnan till bättre funktion ser till att ständigt vara uppdaterade med det allra senaste inom den nya framtidsteknologin. Här presenterades det allra senaste inom tekniska och kliniska framsteg samt det senaste inom neurovetenskaplig forskning.

Avancerad konferensteknik gjorde detta möjligt så att vi kunde följa kursen från EEGInfo i Los Angeles live via internetstreaming.

Konferensen varade i tre dagar, från morgon till sen eftermiddag, och vi blev känt med många celebriteter från hela världen inom området neurofeedback.

Tack vare värdparet Dr Bodil och nf-terapeut Erlend Solberg blev denna helg dessutom ett fint tillfälle för hygglig samvaro och närverksbyggande.

www.eeginfo.com

Vad är neurofeedback:

Vad kan neurofeedback hjälpa:

Kurs i neurofeedback!

Baskurs i neurofeedback, Othmer’s metod i Malmö 1-5 oktober 2018.

Plats: Good Morning Hotel, Stadiongatan 41, Malmö

Kursledare/utbildare:

Erlend Solberg – neurofeedback terapeut som tillsammans med sin hustru psykiater Bodil Solberg, driver sin klinik Barn og unges potensiale i Tvedestrand, Norge sedan 2006

Gunilla Radu – neurofeedback terapeut, verksam i Tränahjärnan&klaraskolan AB sedan 2009

Kurskostnad: SEK 14 800:- exkl moms ( i priset ingår kursmaterial, lunch, för- och eftermiddagsfika)

För mer information och/eller anmälan till kursen, maila:  info@klaraskolan.nu

Om neurofeedback och ångestsyndrom

I månadens nummer, nr 3 2017, av Svenska ångestsyndromsällskapets tidskrift, finns två artiklar om neurofeedback. Tidskriften har ingen nätupplaga, men här kommer en bild som förhoppningsvis går att läsa.

ÅSS – neurofeedback

Neurofeedback-konferens i Malmö 5-6 oktober 2017

Mer än 25 terapeuter från hela Skandinavien har redan bokat sig för denna konferens.

Mejla info@klaraskolan.nu för mer information och anmälan!

Positiva förändringar efter neurofeedback!

Så här skriver en förälder till ett barn på mellanstadiet efter neurofeedback-träning:

”…..nu har det fungerat väl i skolan i en hel MÅNAD! Han kan lyssna in andra, vara i klassrummet och jobba, och ta mer ansvar, räcka upp handen osv. Vi tolkar det alltså inte som en tillfällig förbättring.

Många lärare som undervisar klassen har vänt sig till hans mentor och kommenterat en tydlig förändring. Helt otroligt! Helheten har förbättrats, med bättre uthållighet och att han kan komma till ro i klassrummet.

Hans tidigare oförmåga att hejda impulser att prata rakt ut, har även det blivit bättre.Det sammanföll med att man i skolan skapade än tydligare struktur, något som vi menar är oerhört viktigt. Men det är inte bara det. Jag är helt säker på att det måste hänga ihop med att han genomgått neurofeedback. Det har ju inte funkat på sex år, varför skulle det förbättras så avsevärt just nu?!”